Wedstrijden week 48

Deze week waren er drie thuiswedstrijden en een uitwedstrijd voor NKC, te beginnen op vrijdag met de Midweek. Hoewel vooraf werd gedacht dat er een bijna onmogelijke opgave lag, was de wedstrijd toch erg goed en werd uiteindelijk met 15-17 verloren van Pallas ’08 uit Leeuwarden. Op de zaterdag deze week maar twee wedstrijden, omdat de tegenstander van NKC 1 geen team op de been kon krijgen. De A1 begon de dag tegen een felle tegenstander uit Oentsjerk, namelijk De Wâlden A2. Nagenoeg de hele wedstrijd stonden zij dan ook voor (inclusief het bekende fysieke spel waar Friese teams wel bekend om staan), maar uiteindelijk wist NKC er toch een 10-8 overwinning uit te slepen. Hierna wist de B1 tegen Drachten B3 helaas niet te winnen, maar was er wel veel om op door te bouwen voor de toekomst. Op zondag speelde NKC 2 in Norg tegen DES 2. Ook hier werd niet gewonnen door NKC, net als de week ervoor. Aankomend weekend spelen de teams uitwedstrijden, zie het programma elders op deze site.