05
sep

Korfbalkamp 2023

In het weekend van 1-3 september gingen NKC 1, 2 en de combi-A1 op kamp naar Ameland. Hier had de activiteitencommissie een mooi programma uitgedacht en werd er met elkaar voorbereid op het komende seizoen.
Vrijdagavond verzamelde iedereen om 18.15 uur bij ‘t Honk vanuit waar we vertrokken naar Holwerd. Om half acht vertrok hier de boot naar Ameland. Op de boot hebben we het erg getroffen, want we konden genieten van een hele mooie zonsondergang.

Na aankomst op Ameland moesten we vijftig minuten lopen naar De Molenwiek in Buren, waar snel de kamers verdeeld werden en nog een gezellige avond volgde. De volgende ochtend zat iedereen redelijk op tijd aan het ontbijt, waarna aansluitend een training was op het veld achter de accommodatie.

Na de training uiteraard lunchen en ‘s middags speelden we een zelf uitgedacht variant van Crazy88, waarbij verschillende groepen tegen elkaar streden om in twee uur zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren uit een lijst van 88. Hier zijn veel hilarische foto’s en filmpjes uitgekomen, die we uiteraard niet kunnen delen!
Na het vakkundig bereide diner was er nog wat vrije tijd voor de bonte avond begon. Ook hier waren veel leuke, grappige en mooie acts te zien, wat een hoop gelach tot gevolg had.

Aan het eind van de avond werd er terug gekeken op het spel van die middag, waarna de prijzen uitgereikt werden door de vakjury. Gefeliciteerd aan de winnaars!

Zondagochtend moesten we weer op tijd uit het huis zijn, dus na het ontbijt werd er ingepakt en vertrokken we naar het strand. Hier was door de duinen een parcours uitgezet om hardlopend af te leggen. Uiteindelijk zijn er veel variaties van de route gelopen, variërend tussen tien minuten lopen en 4 kilometer, maar de bedoelde route bleek zo’n 3 kilometer te zijn. Ergens toch iets niet helemaal goed gegaan dus. Na het hardlopen uiteraard even lekker afkoelen in de zee.

Uiteraard werd ook vandaag gekorfbald, zij het dit keer op het strand. Zoals het hoort werden er gaten gegraven met een schep, waar korven werden uitgezet om potjes beachkorfbal te kunnen spelen. Er werd volop gestreden en ook dit was een erg geslaagde opzet.

Na het beachen was iedereen natuurlijk erg hongerig, dus na nog even afkoelen en afspoelen werd al het materiaal weer naar de bus gebracht en werd de barbecue aan geslingerd om nog even lekker hamburgers te bakken en zo het weekend weer af te sluiten. Alleen nog een willekeurige Duitser vragen om een groepsfoto te maken, waarna de hele groep weer huiswaarts keerde na een gezellig, sportief en dus geslaagd korfbalweekend!