Recreanten

Op deze pagina vind je alle informatie over de meer recreatieve korfbalvormen Midweek en Recreanten. Ook een formulier waarmee we de interesse willen peilen voor deze vormen, vind je hier.

Midweek

De midweek-competitie is qua vorm hetzelfde als het ‘gebruikelijke’ korfbal voor seniorenteams (in de basis dus 18+) wat in het weekend gespeeld wordt, met als verschil dat deze wedstrijd van maandag tot en met vrijdag gespeeld worden, vanaf 19.00 uur. De inzet waarmee NKC deze vorm (opnieuw) zou willen introduceren, is om met name het spelplezier en de gezelligheid voorop te zetten, en ondertussen lekker te korfballen. Aansluiten bij een training is altijd mogelijk, maar niet noodzakelijk.

Recreanten/RecreStars

Deze vorm is bekend als recreanten, maar vanuit het KNKV wordt Recrestars gebruikt. Hierbij zijn geen verplichte, wekelijkse wedstrijden, maar een aantal toernooiavonden op vrijdagavond, waarbij 4 tegen 4 gespeeld wordt in 1 vak van 20 bij 20. Wedstrijden duren 15 minuten. Ook bij RecreStars staat gezelligheid en de ‘derde helft’ voorop, waarbij een hapje, drankje en muziek aanwezig zijn. Recrestars is voornamelijk gericht op mensen vanaf 30 jaar. NKC wil dit eerst intern organiseren, maar hoopt ook andere verenigingen te kunnen bereiken om zo onderling avonden te organiseren.
Meer informatie is te vinden via www.knkv.nl/kennisbank/recrestars/.

Enquête

Ben je geïnteresseerd in een gezellige, recreatieve vorm van korfbal bij NKC, vul dan onderstaand formulier in. Hiermee peilen we de animo, om zo te bepalen op welke vormen we willen inzetten. Door je contactgegeven achter te laten, kunnen we contact opnemen zodra we meer duidelijkheid hebben.