16
jun

Verslag van de seizoensafsluiting

Op zaterdag, na de wedstrijden, was het ook bij ‘t Honk in Marum een drukke boel. Vanaf 14 uur waren verschillende bestuursleden hard bezig om de afsluitende barbecue voor te bereiden. Na ongeveer anderhalf uur stonden de tenten, waren de banken en tafels gebracht en werd het eten voorbereid.

Toen alles echt klaar stond, gingen de bestuursleden op huis aan om na ruim 45 minuten weer terug te keren. Hierna kwamen de eerste leden en familie al aan bij de kantine. Met een groot deel van de opgegeven leden aanwezig, hield de voorzitter een kort praatje en werd begonnen met de barbecue.

Het werd al snel gezellig; vraag Demian maar.

Tijdens het eten kwam Hendrikus de mensen storen met een zeer ingewikkelde vraag: “Doe je mee met het pjukken?” De mensen, compleet verrast door deze kwestie, zeiden massaal ja en zo werden er meerdere duo’s gevormd en korven geplaatst: het spel kon beginnen.

Na drie rondes en twee wedstrijden per team, kwamen twee teams als winnaar naar voren uit de beide poules. Uit poule A Wopke en Irma en uit poule B Irene en Jeffrey. Zij gingen strijden om de hoofdprijs, een heerlijke taart! En wat was het spannend. Aan het begin leken Irene en Jeffrey uit te lopen, maar tegen het einde van de speeltijd kwamen Wopke en Irma (met hulp van Ballenjongen John) toch nog terug. Met een gelijkspel toen de timer afging, werd het tijd voor een Golden Goal. Nadat Wopke en Irma beiden misten, kregen Irene en Jeffrey ook twee kansen die ook net mis waren. Wopke moest en zou die taart hebben, dus uit het volgende schot die hij deed scoorde hij en zo ging de taart uiteindelijk naar deze twee ervaren korfballers.

Hierna ging het feestje nog even door, maar rond 11 uur ging men toch wel snel huiswaarts. Uiteindelijk bleef een klein groepje achter die net na 12 uur nog de verjaardag van Karst konden vieren. Na wat opruimwerkzaamheden ging de deur van ‘t Honk op slot. Tot volgend seizoen iedereen!