08
okt

Wedstrijden 7 en 8 oktober 2022

Op vrijdag 7 oktober speelde het 2e thuis tegen WIK uit Damwoude. Deze wedstrijd, die van de zaterdag naar voren gehaald was, werd gespeeld op de avond dat we ook onze vernieuwde kantine openden. Helaas kon het tweede het vele publiek niet trakteren op een overwinning, hoewel er wel volop gestreden werd.
Op zaterdagochtend speelde de D1 tegen Sparta in Zevenhuizen. Deze wedstrijd werd met 1-10 ruimschoots gewonnen door de toppers van de D1. Vanaf 14.00 speelde de A1 tegen Zunobri een hele goede wedstrijd. Lang leek het dat de punten in Marum bleven, maar langzamerhand zakte het spel van NKC/Wees Kwiek steeds verder weg, waarna de punten toch mee gingen naar Zuidhorn.
De laatste wedstrijd van de dag was de kraker van NKC 1 tegen OKO/BIES uit Opende. Na de eerste wedstrijd in Opende, die niet zo goed ging (let op: understatement), was NKC er op gebrand deze wedstrijd wel te winnen. Lange tijd ging het redelijk gelijk op, kon NKC dankzij mooie schoten goed bij blijven maar in de rust keek NKC toch tegen een achterstand aan. De tweede helft was echter voor NKC en werd er gevochten als leeuwen om de overwinning uit het vuur te slepen. En ja, er werd goed gekorfbald en op wilskracht werd ook deze wedstrijd weer tot een goed einde gebracht! De vreugde was groot toen bij het eindsignaal een stand van 16-14 op het scorebord stond.

Volgende week zaterdag spelen de senioren uit en de jeugd thuis. Kom vooral kijken en de jeugd aanmoedigen!